Ellen Gille

Samen met mijn partner Hans van der Hel geven wij iedere maand in centrum Djoj een 8-handenmassage en hierbij ben je van harte uitgenodigd. In deze avond staan ontmoeting en massage centraal. In vrijheid ont-moeten en vol overgave aanraken en aangeraakt worden.  De tantrische 8-handenmassage geeft jou de ervaring van ‘overvloedige’ aanraking; veilig en toch grensverleggend. Wanneer je je hieraan over kunt geven wordt het een ervaring waarvan je intens kunt genieten.

We werken aan een massagetafel in groepjes van vijf deelnemers. Per tafel wordt steeds één deelnemer  gemasseerd, de ontvanger. De andere deelnemers, de gevers,  masseren de ontvanger vol aandacht in lange synchrone strijkingen. De strijkingen kunnen worden afgewisseld met speelse aanrakingen van het hele lichaam. We streven naar een evenwichtige man/vrouw verdeling per massagetafel, maar dit is vooraf niet te voorspellen.

Voorwaarde om deel te nemen is dat je gemakkelijk bent met naakt. Het staat je overigens geheel vrij om kleding aan te houden. De ontvanger geeft aan het begin van de massage zijn / haar verlangens aan en bepaalt zijn of haar grenzen. Van iedere deelnemer wordt  verwacht dat de afgesproken grenzen gerespecteerd worden, zodat een veilige, ontspannen sfeer gecreëerd kan worden.

Centraal in de massage staat de “hartverbinding” tussen gevers en ontvanger.  We brengen een continue energiestroom op gang van voeten via onderlichaam en hart naar handen. Dit kan tintelingen, emoties en sensuele prikkelingen geven in alle delen van je lichaam. Door lange strijkingen van voeten naar handen verbind je de aarde-energie (1e chakra) en de seksuele energie (2e chakra) met het hart (4e chakra).  Door de strijkingen af te wisselen met speelse aanraking kan de energiestroom verder geïntensiveerd worden.

We leggen in de massage geen focus op de geslachtsdelen, maar de geslachtsdelen zijn wel een onderdeel van het lichaam en mogen in de massage meegenomen worden, uiteraard binnen de grenzen die vooraf door de ontvanger zijn aangegeven.


Praktische informatie

Meenemen: een grote badhandoek of twee grote handdoeken, een omslagdoek, sokken, je eigen massageolie (ca. 150 ml per persoon) en eventueel een flessenwarmer.
Locatie: Centrum Djoj Rotterdam, Antony Duyklaan 5-7, 3051 HA Rotterdam
Prijs: 25 euro per persoon.